Tjäna pengar online – del 3

Tänkte fortsätta lite på serien om att tjäna pengar på internet, även denna gång kommer det handla om affiliate marketing. Det är antagligen det lättaste sättet att komma igång med att tjäna pengar på internet. Nackdelen är att det tar lite tid innan pengarna rullar in, men i vårt snabba samhälle är det nästan en fördel. Folk vill ha NU NU NU, så det betyder att även fast det är många som försöker är det ganska få som lyckas, enbart beroende på deras bristande tålamod. Har även hört otaliga gånger ”affiliate marketing” funkar inte. Det funkar, man måste bara ha lite tålamod.

Det är 3 enkla steg till att skapa en framgångsrik affiliate-sida.

  1. Hitta något som folk är intresserade av, som du har kunskap om. Du behöver inte kunna allt, men det är avsevärt mycket lättare än att börja från 0, även om det fungerar också.
  2. Skapa en hemsida och hjälp folk att hitta rätt produkt/tjänst för dom.
  3. Få din sida att komma högt på google.

Steg 1 säger sig självt, för att det ska gå så smidigt som möjligt så är det smart att välja ett ämne där du redan har lite kunskap. Jag ska ta upp ett exempel:

http://handledsstödet.se/ är en sida jag stötte på nyligen, vet inte riktigt hur då den inte kom högt på google men baserat på hur sidan ser ut så tror jag att den kommer göra det. Sidan handlar som titeln berättar om handledsstöd. Det är främst en köpguide för vilket handledsstöd man ska köpa beroende på vilket problem man har, men där finns även information ang. andra saker man kan göra för att lindra smärtor och liknande. Sidan har förutom framsidan 3 till undersidor som är helt dedikerade åt 3 olika åkommor man kan ha i handleden: Karpaltunnelsyndrom, Ont i handleden och Stukad handled. Min gissning är att de 3 är de mest vanliga handledsproblemen och därav de ord som flest personer söker på. Så för att få så många besökare som möjligt har personen som gjort sidan delat upp den, det är lättare att komma högt på google med en sida ”ont i handleden” i jämförelse med om det bara är en rubrik/kapitel inne på en annan sida. Jag har inte läst jättenoga men det verkar som att personen vet vad han eller hon pratar om, så antagligen har personen i fråga insikt om handledsskador. Kanske är det en sjukgymnast eller någon aktiv i någon sportförening. Snacka om perfekt i sånna fall, bara att skriva ner vad man redan vet, göra hemsidan fin samt ha länkar till webbshoppar där man kan köpa produkterna som rekommenderas.

Steg 2, om vi utgår ifrån samma exempel som ovan så gör den just det, den beskriver övergripande vad ett handledsstöd är, vad man ska ha det till för att sedan går ner och bli mer specifik vem som borde köpa vilket handledsstöd.

Steg 3 är det svåraste steget, att komma högt på google. Där är inte exemplet ovan särskilt bra, men kanske i framtiden. Google berättar inte själva riktigt vad man ska göra för att komma högt där, men vad man vet är att mycket och bra information hjälper till, det gör att folk stannar länge på sidan och det kan google se. Att ha med viktiga sökord i rubriker och i alt texten på bilder är också bra. Men det viktigast är att få länkar från andra hemsidor, det är inte helt enkelt men om man har skrivit text av hög kvalitet så kommer länkarna av sig själv med tiden. Men för att få någon att läsa i början är det smidigt att dela sin hemsida i sociala medier.

Så det är bara att sätta igång med din affiliate-sida.

Försök inte ta några genvägar, lägg ner tiden och gör ett gediget arbete, det kommer löna sig i längden. Det finns massor av sidor som håller på med konstiga grejer och försöker lura google. Det kanske funkar kortsiktigt men det är ingen vinnande strategi i längden. Låt det ta sin tid, under tiden kan du ju alltid göra en till affiliate-sida 😉

Lycka till