Elcykelns popularitet

Elcykelns blir bara mer och mer populär och det är fler som inser fördelarna med detta transportmedel. Försäljningen pekar uppåt vilket är både positivt för miljön och människors välmående.

Enligt Anders som pendlar med sin elcykel till jobbet ”det är som att ta en rask promenad till jobbet” säger Anders efter ha klivit av elcykeln och kopplat lös batteriet.

En elcykel
”det är som att ta en rask promenad till jobbet”

Han laddar batteriet på kontoret under arbetstid och cyklar sedan hem efter arbetsdagen utan vidare ansträngning. Anders jobbar i ett område av Göteborg där det inte går någon kollektivtrafik och är därmed tvungen att ha något transportmedel för att ta sig till och från jobbet.

Joakim säger ”om jag inte hade det avtalet jag har med jobbet skulle jag ha en hopfällbar elcykel som jag kan ta med på pendeln” gåendes på väg till pendelstationen. Han har en bil som han använder till och från hemmet och pendelstationen. Väl inne i Göteborg jobbar Joakim lite i utkanten av Göteborg och får då skjuts från pendelstationen till jobbet.

Hopfällbar variant
En variant av många hopfällbar cykel.

Elcykeln har öppnat upp många möjligheter att förflytta sig smidigt och utan ansträngning, de är riktigt effektiva och enkla att navigera sig runt på i storstadsdjungeln och du slipper parkeringsbiljetter eller passa busstider.

Ute i det vilda passar elcykeln också in, här finns det elcyklar för både mountainbike entusiasten såväl som för downhill våghalsen. Om du har en elcykel gjord för bergen far du uppför leden med hjälp av elmotorn på samma sätt som du flyger nedför slingan i full fart från hjälpen av gravitationen.

Det finns också elcyklar för föräldern där du lätt och smidigt får med barnen på cykeln. Med hjälp av den unika designen på elcyklarna där det sitter en låda med sittplatser i på cykeln som ger gott om utrymme för barnen att åka med på cykelturen.

Elcykeln är ett smidigt och effektivt sätt att transportera sig på och mycket billigare om man jämför med att äga en bil. Men det kan däremot vara obekvämt om vädret ställer till det.

Om transportmedlet går sönder är det mycket lättare att dra en cykel till en cykelaffär jämfört med att bärga en bil till en verkstad. Enligt en artikel från Sveriges Radio kan även en inbiten bilpendlare bryta sina vanor och börja cykelpendla med hjälp av en elcykel.

Antalet elcyklar som säljes i Sverige har ökat rejält under det senaste året detta enligt Dagens Industri och Aftonbladet där dom uppger att försäljningen har stigit med drygt 50 procent det senaste året.

Diagram på elcykelförsäljning
Försäljningen av elcyklar pekar uppåt.

Det är inte konstigt att elcyklar blir mer och mer populär i och med alla dess fördelar men som alltid finns det många olika elcyklar att välja mellan. Google is your friend, på sidan lantzen.se/elcykel-bast-i-test hittar du just några av de bästa och mest populära elcyklarna på marknaden. Där kan Anders som cyklar till jobbet varje dag gå in och hitta en cykel som passar hans behov och Joakim kan hitta den bästa hopfällbara elcykeln just nu.