Tjäna pengar online – Så här lätt kan det vara!

I dagens tekniska IT samhälle är det allt lättare att tjäna pengar online. Allt fler människor börjar starta eget online, antingen på heltid eller som en liten sidobusiness.

Vi lever verkligen i en tid av obegränsade möjligheter. För bara 25-30 år sedan var det i stort sett omöjligt att utan risk starta en liten sidobusiness och börja tjäna extra pengar online. Ändå är majoriteten av folk relativt ovetandes om dessa enorma möjligheter. Många tror fortfarande att man ”måste ha en unik idé” och liknande begränsande mindset.

Jag tänkte ge ett litet exempel på hur lätt man kan tjäna pengar online via affiliatemarknadsföring. På engelska kallas det för affiliate marketing och det är en enkel inkörsport till företagande med minimal, eller nästintill obefintlig, risk.

Allt du behöver för att starta med affiliate är ett domännamn med webbhotell. Här skapar du sedan en hemsida, allra enklast med WordPress. Ditt domännamn bör innehålla det sökord du vill ranka för på Google för att få in besökare. Du kan söka på Adwords/Google ads för att hitta sökvolymer gratis. För att få bättre data kan du även använda Ahrefs Keyword Explorer.