Lita på dig själv lite mer!

Vi har redan varit inne på att det kan ligga rädsla bakom att starta ett eget företag och det är faktiskt en av de anledningar som vi ser är en av de absolut vanligaste till varför vi inte ser mer av eget företagande i landet. Att lita på sig själv när det kommer till att starta eget är såklart lättare om man kommer från en entreprenörsfamilj, men även om man har föräldrar och syskon som arbetar som anställda på företag ägda av andra så finns det ju ingenting som säger att man själv måste göra detsamma! Men en sak är säker och det är att man definitivt har lättare att göra det om man har familjemedlemmar som redan har bred erfarenhet av att göra det.

Här i Sverige har vi fortfarande väldigt mycket trygghet när vi jämför med andra länder och detta ser vi inte minst vad gäller arbetsvillkor och anställningstrygghet. Om man är trygg som anställd så är det kanske inte alltid så lockande att starta eget och är det så att man har en god inkomst så är det inte heller ett särskilt attraktivt erbjudande att gå från en hög inkomst till att tjäna mindre (åtminstone i början) och jobba mer. Är det så att man följer sin dröm så kan det i många fall vara värt att tjäna mindre pengar då det innebär att man kommer att arbeta med någonting som man verkligen är intresserad av och detta är också den främsta anledningen till varför man väljer att göra det.

Känner du att du vill, men att du inte riktigt vågar? Kanske kan du göra så att du startar i en liten skala och sedan ökar på mer och mer om det visar sig att det går bra för ditt företag? Detta är en god idé för då hoppar du inte av din tryggade inkomst, men du får ändå testa på att följa din dröm. Antingen växer företaget snabbt eller så upptäcker du att den där drömmen kanske var bäst som en dröm!

Läs gärna mer i vår artikel om IT Startups.