Startups inom IT

Som ni vet så är IT ett intresse som vi brinner för och en sak som vi tyckte att det var dags att skriva lite om nu är just startups inom IT. Detta är vanligtvis en ung bransch där de äldre generationerna främst fungerar som investerare och de yngre generationerna är de som står för idésprutandet, men det kommer väl knappast som en överraskning för någon av er! Vi har sett mängder av spännande uppstartsföretag och Sverige ligger mycket bra till då det dels är ett rikt land och dels är ett land som ser till att satsa på just det här.

Är det så att du bor i Sverige och har en bra idé så är det en stor chans att du också kommer att få investerare och det innebär att du kommer att få igång din idé snabbt! Det råder ingen brist på möjligheter att göra sig själv och sin idé känd och med en marknad som ser till att uppmuntra till att fler och fler ungdomar vågar ge sig in på marknaden så råder det ingen brist på vare sig talang, kvalitet eller kvantitet när det kommer till nya spännande startups!

En bra möjlighet är att ta vara på sin studietid på universitetet då det ofta förekommer tävlingar eller liknande på de tekniska institutionerna och i många fall så är det så att prispengar delas ut till fler än bara en vinnare. Då det finns en så bra grogrund i landet så vill vi passa på att peppa er till max, för vad kan väl vara bättre än att få se sin idé från att endast ha funnits i ens eget lilla huvud till att bli upplockad av andra och sedan till och med komma ut på marknaden?

Några av de vanligaste startups inom IT branschen:

  • E Commerce (webbshoppar som tex shopify)
  • Webbhotell – domännamnsförsäljning
  • Affiliatemarknadsföring
  • SEO Marknadsföring
  • Appar

Denna artikel kommer fyllas på mer framöver, hör gärna av er med tips!